Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 9. desember 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra samferdselskomiteen om Flytoget AS

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Petter Løvik – til stemmeforklaring.

Petter Løvik (H): Debatten har vist at det er behov for to presiseringar. Når det gjeld I punkt 1, har det vore litt diskusjon om kva for eit departement som skal ta over eigarskapen. Det som ligg i dette frå fleirtalet si side, er at det er Samferdselsdepartementet som skal overta eigarskapen til Flytoget AS, men Regjeringa er klart open for å vurdere fortløpande om det kan vere aktuelt med andre departement.

Til II. I debatten har det kome klart og tydeleg fram at dei intensjonane som fleirtalet hadde med dette vedtaket, er oppfylte, at Flytoget vil bli gitt prioritet på dei omtalte strekningane. Derfor er II unødvendig, og vi ber om at dette blir gjort om til eit oversendingsforslag. Vi treng altså ikkje eit konkret vedtak på det, med det som er sagt i debatten.

Presidenten: Presidenten må da bare få spørre om det er omforent med alle dem som stod bak innstillingen – Javel, da kan vi stryke II.

Kenneth Svendsen til stemmeforklaring.

Kenneth Svendsen (FrP): Vi varslet i debatten at vi ville gå imot punkt 1 her, men med den presiseringen som er gjort av Løvik, vil vi stemme for punkt 1 også.

Presidenten: Ikke overraskende.

Under debatten har Oddbjørg Ausdal Starrfelt fremmet et forslag på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Det gjøres ingen endringer i forhold til eierskapet av Flytoget AS.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og I i innstillingen fra komiteen.