Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 9. desember 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling frå samferdselskomiteen om BaneTele AS

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Kenneth Svendsen på vegne av Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 3, fra Kenneth Svendsen på vegne av Fremskrittspartiet

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i at:

  • 1. Uavhengig av eigarskapet til BaneTele AS, skal eigarskapet til Jernbaneverkets infrastruktur for telekommunikasjon verte verande i Jernbaneverket.

  • 2. Kongen får fullmakt til å forlenge løpetida for statslånet til BaneTele AS til og med 30. juni 2003.

  • 4. Kongen får fullmakt til å avgjere kven som skal vere generalforsamling i BaneTele AS.

  • 5. BaneTele AS skal ikkje selgjast no. Dersom det er aktuelt med nye industrielle løysingar, er det ein føresetnad at dette skal leggjast fram for Stortinget som eiga sak.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet under I:
  • 3. Kongen får fullmakt til å gjere om statslånet til ansvarleg lån.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslag nr. 3, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Statslånet til BaneTele AS på 209 mill. kroner blir gjort om til egenkapital.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstillingen og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 87 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.54.46)Videre var innstillet:

II

Stortinget samtykker i at:

  • 1. Inntil eit GSM-R-nett langs jernbanestrekningane er operativt, vert det føresett at Regjeringa og Jernbaneverket syter for å betra tryggleiken slik at Jernbanetilsynet sine krav vert oppfylte innan dei gitte tidsfristane.

  • 2. Stortinget føreset at Regjeringa sikrar at den kompetansen som er naudsynt for å sikra optimal framdrift av utbygginga, og som er utvikla i BaneTele AS sin prosjektorganisasjon, vert vidareført så lenge det er naudsynt.

  • 3. Utbygging, drifts- og serviceavtalen mellom Jernbaneverket og utbyggjar må vere så langsiktig at det gjer det mogleg å lånefinansiere utbygginga av GSM-R.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:
  • 4. Det er ein føresetnad at eit GSM-R-nett langs jernbanestrekningane i Noreg skal vera operativt innan 1. januar 2005 for dei banestrekningar som i dag ikkje har togradiosystem.

  • 5. For strekninga Bodø-Rognan vert det føresett at Regjeringa og Jernbaneverket syter for å betra tryggleiken slik at Jernbanetilsynet sine krav vert oppfylte innan dei gitte tidsfristane.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom komiteens innstilling og forslagene nr. 1 og 2, fra Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Forslag nr. 1 lyder:

  • «1. Det er ein føresetnad at eit GSM-R-nett langs jernbanestrekningane i Noreg skal vere operativt innan 1. oktober 2004. Banestrekningar som i dag ikkje har togradiosystem skal prioriterast.»

Forslag nr. 2 lyder:

  • «2. For strekninga Bodø-Rognan må GSM-R vere på plass innan 1. januar 2004.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti bifaltes innstillingen med 73 mot 29 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.55.24)