Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 28. januar 2003 kl. 10

Dato:
President: Kari LiseHolmberg

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling frå næringskomiteen om eierskapssaker vedrørende Raufoss ASA, NOAH Holding AS og Moxy Trucks AS

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Inge Ryan på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 2, fra Inge Ryan på vegne av Sosialistisk Venstreparti

Forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om snarlig å komme tilbake til Stortinget med forslag til lovendringer som i større grad enn i dag gir ansatte garantier ved eierskifte.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 82 mot 13 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.39.30)

Presidenten: Forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om at Statseierselskapsutvalget i sitt arbeid utarbeider forslag til hvordan statlige selskaper kan bli mer konkurransedyktige gjennom vektlegging av forsknings- og innovasjonsaktiviteter.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 76 mot 19 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.39.55)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringa om å leggje fram ei sak for Stortinget om betre forvaltning av det statlege eigarskapet og ein plan for å styrkje det private eigarskapet, jf. merknadene frå fleirtalet i Innst. S. nr. 264 (2001- 2002), slik at Stortinget kan handsama den i løpet av våren 2004.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Videre var innstillet:

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å slutte seg til styrets opplegg for salg av aktiviteter i Raufoss ASA til Euralcom B.V., på i hovedtrekk de vilkår det er redegjort for i proposisjonen.

Nærings- og handelsdepartementet gis videre fullmakt til å avvikle statens eierinteresser i det gjenværende Raufoss-selskapet.

Presidenten: Her har Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 76 mot 20 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.40.31)Videre var innstillet:

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å slutte seg til styrets opplegg for salg av anlegget til NOAH Holding AS i Brevik, til Norcem AS, på i hovedtrekk de vilkår det er redegjort for i proposisjonen.

Nærings- og handelsdepartementet gis videre fullmakt til å redusere statens eierandel i NOAH Holding AS ned mot null; alternativt at hele eller deler av virksomheten på Langøya selges til private.

Presidenten: Det vil bli foretatt separat votering over de to leddene i romertallet. Det voteres først over III første ledd. Sosialistisk Venstreparti har varslet at de her vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til III første ledd bifaltes med 84 mot 12 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.41.10)

Presidenten: Det voteres så over III andre ledd. Her antar presidenten at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til III andre ledd bifaltes med 53 mot 43 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.41.41)Videre var innstillet:

IV

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å forlenge garanti for en driftskreditt på 30 mill. kroner til Moxy Trucks AS. Garantifullmakten utløper 31. desember 2003.

Presidenten: Fremskrittspartiet har varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 77 mot 17 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.42.09)