Stortinget - Møte fredag den 7. februar 2003 kl. 10

Dato: 07.02.2003

Formalia

Presidenten: Fra den møtende vararepresentant for Finnmark fylke, Åshild Karlstrøm Rundhaug, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under den gjenstående del av representanten Raymond Robertsens permisjon i tiden fra og med 11. februar til og med 13. februar, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Andre vararepresentant, Just Hjalmar Johansen,innkalles for å møte i permisjonstiden.

  • 3. Just Hjalmar Johansen innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Raymond Robertsen.

Presidenten: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representantene Morten Høglund og Ivar Østberg om permisjon i dagene 11. og 12. februar, begge for å delta i møter i EFTA-parlamentarikerkomiteen og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen i Bratislava og Brussel

  • fra representantene Trond Giske og Olaf Gjedrem om permisjon i tiden fra og med 11. februar til og med 13. februar, begge for å delta i en Wilton Park-konferanse på Malta

  • fra representanten May Britt Vihovde om velferdspermisjon i tiden fra og med 11. februar til og med 13. februar

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Hordaland fylke, Harald Hove, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under representanten May Britt Vihovdes permisjon i tiden fra og med 11. februar til og med 13. februar, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Denne søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Akershus fylke: Harald Espelund For Hordaland fylke: Frode Hervik For Rogaland fylke: Sølve Sivertsen For Troms fylke: Leif Christian Johansen For Sør-Trøndelag fylke: Ola Røtvei

  • 3. Leif Christian Johansen innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Ivar Østberg.

Presidenten: Representanten Ingvild Vaggen Malvik vil framsette et privat forslag.

Ingvild Vaggen Malvik (SV): Jeg vil på vegne av representantene Heidi Sørensen, Åsa Elvik, Hallgeir H. Langeland og meg selv sette fram forslag om øyeblikkelig å stanse all framtidig eksperimentering med og testing av Mixed Oxide Fuel i Halden-reaktoren.

Presidenten: Representanten Heidi Grande Røys vil framsette et privat forslag.

Heidi Grande Røys (SV): På vegner av stortingsrepresentantane Øystein Djupedal, Hallgeir H. Langeland og meg sjølv vil eg setje fram forslag om å styrkje og byggje ut nasjonalparkforvaltinga.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten meddele at innstillingen til sak nr. 2 ikke har ligget ute i den reglementsbestemte tid, dvs. 48 timer. Med hjemmel i forretningsordenens § 32 vil presidenten foreslå at Stortinget likevel behandler denne saken nå.

Ingen innvendinger er framkommet – og det anses vedtatt.