Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 4. juni 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra næringskomiteen om fusjon mellom DnB Holding ASA og Gjensidige NOR ASA

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Øystein Hedstrøm satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen å utrede muligheten for en overføring av statens eierandel i DnB NOR til Folketrygdefondet, Argentum Fondsinvesteringer eller til et nytt statlig kontrollert fond.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 90 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.59.22)Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget samtykker i at statens eierandel i det fusjonerte selskapet mellom DnB Holding ASA og Gjensidige NOR ASA skal utgjøre 34 pst.

II

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til innen utgangen av 2004 å utgiftsføre kjøp av aksjer i det fusjonerte selskapet mellom DnB Holding ASA og Gjensidige NOR ASA uten bevilgning inntil den statlige eierandelen utgjør 34 pst.

II

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til innen 1. mai 2004 å øke egenkapitalen i Statens Bankinvesteringsfond uten bevilgning tilstrekkelig til å dekke fondets tegning av aksjer i en emisjon fra DnB, og/eller kjøp av aksjer i DnB og Gjensidige NOR i markedet, for å sikre statens eierandel på 34 pst.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.