Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 17. juni 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 9

Innstilling frå næringskomiteen om samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 20/2003 av 31. januar 2003 om endring av EØS-avtalens vedlegg XVII om opphavsrett (patentdirektivet)

Talere

Votering i sak nr. 9

Votering i sak nr. 9

Presidenten: Under debatten har Åsa Elvik satt fram tre forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslagene nr. 1 og 2 er inntatt i innstillingen, mens forslag nr. 3 er omdelt på representantenes plasser i salen.

Forslag nr. 3, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, er omgjort til et oversendelsesforslag, og teksten vil bli endret i tråd med dette. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å ha ei aktiv holdning i de diskusjonene og prosessene som pågår internt i EU i forhold til endringer i patentdirektivet, for eksempel spørsmålet om mulighetene for å ta patent på menneskelige gener og celler, og om å komme tilbake til Stortinget med ei klargjøring av hvilke konkrete endringer i direktivet den ønsker og vil jobbe for.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses bifalt.

Det voteres så over forslag nr. 1, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«EØS-komiteens beslutning nr. 20/2003 av 31. januar 2003 om endring av EØS-avtalens vedlegg XVII om opphavsrett (patentdirektivet) legges ut til rådgivende folkeavstemning.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 69 mot 30 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.20.48)

Presidenten: Det blir så votert alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 2, fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, som lyder:

«Stortinget gir ikke samtykke til godkjenning av EØS- komiteens beslutning nr. 20/2003 av 31. januar 2003 om endring av EØS-avtalens vedlegg XVII om opphavsrett (patentdirektivet). Stortinget ber Regjeringa anvende reservasjonsretten mot EUs patentdirektiv.»

Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 20/2003 av 31. januar 2003 om endring av EØS-avtalens vedlegg XVII om opphavsrett (patentdirektivet).

Voteringstavlene viste at det var avgitt 67 stemmer for innstillingen og 29 stemmer for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 15.21.24)

Lars Rise (KrF) (fra salen): President! Jeg trodde det var klart at Kristelig Folkeparti skulle stemme for forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Presidenten: Det har blitt opplyst flere ganger i løpet av debatten, så det trodde presidenten ikke noen av Kristelig Folkepartis representanter var i tvil om.

Vi tar voteringen om igjen. Det er da klart tilkjennegitt at Kristelig Folkeparti – og så vidt presidenten har forstått, også Venstre – vil stemme for forslaget.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet bifaltes innstillingen med 64 mot 34 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.22.17)