Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 19. juni 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Hill-Marta Solberg og Sigvald Oppebøen Hansen om å innføre en garanti slik at langtidsledig ungdom i alderen 20-24 år sikres tilbud om jobb, utdanning eller arbeidsmarkedstiltak

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Kari Lise Holmberg satt fram et forslag på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Komiteen hadde innstillet:

I

Stortinget ber Regjeringa i samband med statsbudsjettet for 2004 å vurdera tiltak for å sikra kurs i entreprenørskap/etablering for nyutdanna og langtidsledig ungdom.

Presidenten: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet står bak innstillingen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 63 mot 36 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 23.29.11)Videre var innstillet:

II

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om tiltak slik at langtidsledig ungdom i alderen 20-24 år garanteres et tilbud om jobb, utdanning eller arbeidsmarkedstiltak slik at ingen blir gående ledig utover 6 måneder.

Presidenten: Her foreligger det et alternativt forslag fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:82 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Hill-Marta Solberg og Sigvald Oppebøen Hansen om å innføre en garanti slik at langtidsledig ungdom i alderen 20-24 år sikres tilbud om jobb, utdanning eller arbeidsmarkedstiltak – vedlegges protokollen.»

Voteringstavlene visteat det ved alternativ votering mellom forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti og innstillingen fra komiteen var avgitt 53 stemmer for forslaget og 46 stemmer for innstillingen.(Voteringsutskrift kl. 23.29.46)

Presidenten: Var det noen som ikke stemte rett her?

Trine Skei Grande (V) (fra salen): Jeg stemte feil.

Ine Marie Eriksen (H) (fra salen): Jeg stemte også feil.

Presidenten: Da er det avgitt 44 stemmer for innstillingen og 55 stemmer for forslaget. Med disse stemmetall er forslaget vedtatt.