Stortinget - Møte mandag den 6. oktober 2003 kl. 10

Dato: 06.10.2003

Formalia

Presidenten: Presidenten vil ønske representantene velkommen til en forhåpentligvis aktiv og saklig høst.

Representantene André Kvakkestad, Karin Andersen, Olav Akselsen, Silja Ekeland Bjørkly, Haakon Blankenborg, Thore A. Nistad, Finn Martin Vallersnes, Oddbjørg Ausdal Starrfelt, Synnøve Konglevoll, Per Erik Monsen og Martin Engeset, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra representanten André Kvakkestad foreligger det søknad om permisjon i dagene 8. og 9. oktober for å delta som valgobservatør for Europarådet ved parlamentsvalget i Georgia.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Harald Espelund, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som ved vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Jens Stoltenberg (A): Jeg foreslår Kjell Engebretsen.

Presidenten: Kjell Engebretsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Statsråd Erna Solberg overbrakte l kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Marit Arnstad vil framsette to private forslag.

Marit Arnstad (Sp): På vegne av representanten Åslaug Haga og meg sjøl vil jeg få lov å sette fram forslag om å opprette et uavhengig distriktsombud som skal arbeide for samordning og utvikling av innsats rettet mot distriktene.

Og på vegne av representanten Åslaug Haga og meg sjøl vil jeg få lov å foreslå at det etableres et lokaldemokratisk idéutvalg.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.