Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 27. november 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om samtykke til godkjenning av avgjerd i EØS-komiteen nr. 47/2003 av 16. mai 2003 om innlemming i EØS-avtala av direktiv 2002/65/EF om fjernsal av finansielle tenester til forbrukarar

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Magnar Lund Bergo satt fram to forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, og det vil bli votert først over disse forslagene.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme lovendringsforslag vedrørende finansavtalelovens bestemmelse om egenandel på kr 800 i tilfeller hvor kortbrukeren ikke er å laste for kortmisbruk. Lovforslaget må i større grad ivareta forbrukers interesser, basert på innholdet i harmonisering av direktivet på dette området.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen, når det gjelder finansavtalelovens krav om egenandel på kr 8000 ved grov uaktsomhet, komme tilbake til Stortinget med lovendringsforslag som i større grad ivaretar forbrukers interesser, basert på harmonisering av direktivet på dette området.»

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 74 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.23.24)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget gjev samtykke til at Noreg tek del i avgjerda i EØS-komiteen nr. 47/2003 av 16. mai 2003 om innlemming i EØS-avtala av direktiv 2002/65/EF om fjernsal av finansielle tenester til forbrukarar.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.