Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 17. desember 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Sak nr. 2

Debatt om utenriksministerens og forsvarsministerens redegjørelser om samlet norsk innsats i Afghanistan og Irak i 2004, samt Norges bidrag til operasjoner utenlands i 2004
(Redegjørelsene holdt i Stortingets møte 15. desember 2003)

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Kristin Halvorsen satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti. Forslaget er omdelt i salen og lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å forberede en avvikling av det norske militære styrkebidraget til Irak, slik at dette opphører etter 1. halvår 2004.»

Åslaug Haga – til stemmeforklaring, håper presidenten. (Munterhet i salen)

Åslaug Haga (Sp): Til stemmeforklaring, president!

Senterpartiet vil stemme for forslaget fra SV. Forslaget kan imidlertid tolkes dit hen at det indirekte gis støtte til norsk deltakelse i Irak første halvår 2004. Senterpartiet mener det er politisk uklokt å delta militært i Irak. Vår stemmegivning skal derfor ikke tolkes dit hen at vi støtter norsk deltakelse i Irak våren 2004.

Presidenten: Det har vi forstått.

Det voteres over forslaget fra Sosialistisk Venstreparti.

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble med 83 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.28.35)

Presidenten: Presidenten foreslår at utenriksministerens og forsvarsministerens redegjørelser i Stortingets møte 15. desember 2003 om samlet norsk innsats i Afghanistan og Irak i 2004 samt Norges bidrag til operasjoner utenlands i 2004 vedlegges protokollen.

– Det anses vedtatt.