Stortinget - Møte tirsdag den 27. januar 2004 kl. 10

Dato: 27.01.2004

Formalia

Presidenten: Fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten har Stortingets president fått følgende meddelelse:

«Det er med stor glede jeg meddeler at Kronprinsessen og jeg har fått en datter den 21. januar 2004 kl. 0913. Barnets tittel og navn er Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra.»

Denne meddelelse foreslås vedlagt protokollen. – Det anses vedtatt.

På Stortingets vegne vil også presidenten uttrykke sine hjerteligste gratulasjoner til kronprinsessen og kronprinsen samt også til den øvrige kongelige familie. En fødsel i den direkte arveberettigede linje til tronen er selvsagt også en nasjonal begivenhet. Som alle har registrert, er det blitt mye omtalt i de ulike medier i Norge og har blitt møtt med stor glede.

Stortingets president vil også uttrykke håpet om at prinsessen får en oppvekst og en framtid som vil bli til glede for foreldrene, den øvrige familie og selvsagt til det beste for det norske folk, og håper Stortinget kan slutte seg til disse lykkønskninger.

Representantene Siri Hall Arnøy, Audun Bjørlo Lysbakken og Heikki Holmås, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Leif Lund fra og med 27. januar og inntil videre.

  • Fra Stortingets delegasjon til Europarådets 2004-sesjon, 1. del, i Strasbourg, foreligger søknad, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Haakon Blankenborg. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 27. januar til og med 29. januar for representantene Olav Akselsen, André Kvakkestad, Per Erik Monsen, Jorunn Ringstad og Elsa Skarbøvik, og i dagene 27. og 28. januar for representantene Haakon Blankenborg og Øystein Djupedal.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Harald Espelund

    For Hordaland fylke: Rita Tveiten og Pål Berrefjord

    For Oppland fylke: Reidun Gravdahl

    For Sogn og Fjordane fylke: Liv Signe Navarsete

    For Sør-Trøndelag fylke: Jørund Leknes

    For Vestfold fylke: Inger Møll og Vidar Andersen

  • 3. Pål Berrefjord og Inger Møll innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Leif Lund og Elsa Skarbøvik.

Presidenten: Rita Tveiten, Pål Berrefjord, Liv Signe Navarsete, Jørund Leknes, Inger Møll og Vidar Andersen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter tirsdag og onsdag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Øyvind Halleraker.

Presidenten: Øyvind Halleraker er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Øyvind Halleraker anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter i dag og i morgen.