Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 30. november 2004 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning og Øyvind Halleraker

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra forsvarskomiteen om samfunnssikkerhet og sivilt-militært samarbeid

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Carl I. Hagen satt fram tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet, og det vil bli votert over disse forslag.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en vurdering av de sikkerhetstiltak som er igangsatt for å holde oversikt over de islamistiske miljøene i Norge, som står for ekstreme holdninger som går på tvers av de verdier det norske samfunn er bygget på, og vurdere ytterligere tiltak for å begrense disse miljøenes mulighet til å utvikle seg.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere en eventuell godkjenningsordning for imamer som skal ha sitt virke ved norske moskeer, slik at man minsker muligheten for at det kan etableres miljøer rundt disse moskeene som kan tjene til å arbeide imot det norske samfunnets sikkerhetsinteresser.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen iverksette hovedelementene i forslagene fra Sårbarhetsutvalget ledet av Kåre Willoch.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 79 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.41.15)Komiteen hadde innstillet under I–IV og VI:

I

Stortinget ber Regjeringen utrede spørsmålet om en sentral krisehåndteringsenhet som ved kriser skal ha koordineringsansvar av departementet og etater som må være operative i beredskapsarbeidet, og komme tilbake til Stortinget med saken på egnet måte.

II

Stortinget ber Regjeringen gå gjennom beredskapslovgivningen bl.a. med tanke på klargjøring av kommandolinjer og definering av gråsoner i akuttsituasjoner.

III

Stortinget ber Regjeringen om å fremme en sak for Stortinget med en helhetlig gjennomgang av på hvilken måte og på hvilke arenaer Norge best kan bidra i arbeidet med nedrustning og ikke-spredning.

IV

Stortinget ber Regjeringen iverksette en evaluering av organiseringen av Kriseinfo.

VI

St.meld. nr. 39 (2003-2004) – om samfunnssikkerhet og sivilt-militært samarbeid – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.Komiteen hadde innstillet under V:

V

Stortinget ber Regjeringen om å iverksette arbeid for å få oversikt over mulige konsekvenser av klimaendringer, og fremme en sak for Stortinget om aktuelle tiltak for å begrense effektene av klimaendringer innenfor alle samfunnssektorer.

Presidenten: Her antar presidenten at Fremskrittspartiet ønsker å stemme imot. – Det bekreftes.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 79 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.42.02)

Presidenten: Det foreligger ikke noe voteringstema i sak nr. 2.