Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 11. april 2005 kl. 12

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen, Ingrid Fiskaa, May Hansen og Ingvild Vaggen Malvik om kartlegging av det reelle behovet for praktisk bistand i hjemmet til foreldre i forbindelse med fødsel i landets kommuner

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er:

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Ola D. Gløtvold på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 3, fra Ola D. Gløtvold på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

Forslag nr. 3 er omgjort til et oversendelsesforslag, og teksten endres i henhold til det. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å foreta en kartlegging i landets kommuner av det reelle behovet for praktisk bistand i hjemmet, blant annet når det gjelder hjelp til foreldre i forbindelse med fødsel, hjelp til enkeltpersoner eller familier i forbindelse med alvorlig skade, sykdom, funksjonshemming og/eller alderdom.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres så over forslagene nr. 1 og 2, fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen iverksette tiltak som sikrer at familier/enkeltpersoner som har behov for praktisk bistand i hjemmet, får tilbud om dette.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utvide fedres mulighet til å yte omsorg i forbindelse med fødsel.»

Votering:Forslagene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 50 mot 41 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.49.29)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:33 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Karin Andersen, Ingrid Fiskaa, May Hansen og Ingvild Vaggen Malvik om kartlegging av det reelle behovet for praktisk bistand i hjemmet til foreldre i forbindelse med fødsel i landets kommuner – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: I sak nr. 3 er det ikke noe voteringstema.