Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 30. mai 2005 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra sosialkomiteen om legemiddelpolitikken (Rett kurs mot riktigere legemiddelbruk) (Innst. S. nr. 197 (2004-2005), jf. St.meld. nr. 18 (2004-2005))
  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Berit Brørby til helse- og omsorgsministeren:
    «I mange tilfeller er møtet med Helse-Norge tidkrevende og dyrt for pasientene. For pasienter med øre- og balansesykdommen Ménière tar det lang tid å få legehjelp. Prisene for Ménière-medisin er vesentlig høyere enn i andre europeiske land, og påfyll av medisin krever proforma legekonsultasjoner og gjentatte søknadsrunder mot offentlige instanser. Samtidig mangler Ménière-rammede et fast, offentlig tilbud om opplæring og rehabilitering. Pasientene opplever at de møter et tungrodd byråkrati, at de ikke får et godt nok helsetilbud og dermed får redusert livskvalitet. Dette er lite pasientvennlig.
    Vil statsråden iverksette tiltak som kan bedre situasjonen og gjøre hverdagen enklere for pasienter med øre- og balansesykdommen Ménière?»
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.15.