Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 13. juni 2006 kl. 13.30

Dato:
President: Thorbjørn Jagland og Eirin Faldet

Dokumenter: 

Sak nr. 18

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Bård Hoksrud og Øyvind Halleraker om dispensasjon fra yrkestransportlova for personer over 70 år

Talere

Votering i sak nr. 18

Votering i sak nr. 18

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Bård Hoksrud på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre

  • forslag nr. 2, fra Odd Einar Dørum på vegne av Venstre

Under debatten er forslag nr. 2 omgjort til et oversendelsesforslag og lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å vurdere yrkestransportloven § 37a med tanke på større fleksibilitet for personer som har fylt 70 år med hensyn på å inneha kjøreseddel.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og Høyre, lyder:

«I

Stortinget ber Regjeringen om å utvide muligheten til å gi midlertidig dispensasjon fra lov om yrkestransport § 37 a slik at personer som er fylt 70 år, og som oppfyller kravene for å ha kjøreseddel beholder denne også ut over fylte 70 år. Kjøreseddelen beholdes for inntil ett år av gangen, så lenge man oppfyller kravene til denne. Dersom særlige helseforhold skulle tilsi det, skal perioden som kjøreseddelen er gyldig for settes kortere. Dispensasjonen gjelder frem til endringer i loven er endelig behandlet i Stortinget.

II

Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag til endringer i yrkestransportloven § 37 a for Stortinget. Dette for å få en permanent ordning som sikrer at personer over 70 år, på bestemte vilkår beholder sin kjøreseddel for inntil ett år av gangen.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:68 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Bård Hoksrud og Øyvind Halleraker om dispensasjon fra yrkestransportlova for personer over 70 år – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble innstillingen bifalt med 68 mot 37 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 22.54.39)