Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Sak nr. 3

Interpellasjon fra representanten Øyvind Halleraker til samferdselsministeren:
«Rapporten FNs klimapanel nylig har fremlagt, gir grunn til en langt mer offensiv miljøpolitikk. Transportsektoren slipper ut store mengder CO2 og er storbruker av energi. Nasjonal transportplan omhandler alle transportbærere, men bærer lite preg av en avveining mellom disse i et utslipps- og miljøperspektiv. Det er tid for en sterkere samordning av vår samferdselssatsing. I lys av dette er det lite tilfredsstillende at Jernbaneverket og Avinor har fremlagt langtidsplaner frem mot 2040 som ikke beskriver gjensidig avhengige scenarioer som f.eks. ved at Stortinget vedtar utbygging av høyhastighetsjernbane i Norge, som Den sørnorske høyhastighetsringen.
Hva vil statsråden gjøre for at transportetatenes videre planlegging og arbeid med neste Nasjonal transportplan legger til grunn en politisk erkjennelse av et behov for et sterkt og tydelig miljø- og samordningsperspektiv?»

Talere