Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 22. februar 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Sak nr. 4

Interpellasjon fra representanten Saera Khan til kunnskapsministeren:
«Skolen er arenaen i samfunnet hvor mulighetene for inkludering er størst. Flere minoritetsbarn kommer fra hjem med dårligere oppvekstvilkår enn gjennomsnittet i majoritetssamfunnet. Fravær av innvandrerforeldres deltakelse i sine egne barns skolehverdag, lave norskkunnskaper, store leksehjelpsbehov og tendenser til oppstart til kriminell karriere er utfordringer dagens flerkulturelle skole møter. Disse barna trenger gode voksne rollemodeller. Lærerstaben bør gjenspeile den sammensatte elevmassen. Lærere med minoritetsbakgrunn vil gjøre skolen mer inkluderende og bedre rustet til disse utfordringene. Minoritetsungdom velger i stor grad ingeniørutdannelse, juss- og medisinstudiet. De er underrepresentert på sosialfaglige linjer, Politihøgskolen og spesielt lærerutdannelsen og førskolelærerutdannelsen.
Hvordan vil statsråden gjøre de sistnevnte studiene, og spesielt lærerutdannelsen, mer attraktive for minoritetsungdom?»

Talere