Stortinget - Møte torsdag den 29. mars 2007 kl. 10

Dato: 29.03.2007

Formalia

Presidenten: Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten Morten Høglund om permisjon i dagene 29. og 30. mars for å delta i møte i regi av OSSEs parlamentariske forsamling i Wien

  • fra representanten Olav Gunnar Ballo om fødselspermisjon i tiden fra og med 14. april til og med 27. april

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Akershus fylke: Tove NyhusFor Finnmark fylke: Kirsti Saxi

Presidenten: Tove Nyhus er til stede og vil ta sete.

Representanten Inge Lønning vil fremsette et representanforslag.

Inge Lønning (H) [10:02:54]:Jeg har gleden av å legge frem et representantforslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Sonja Irene Sjøli, Børge Brende, Trond Helleland og meg selv om en opptrappingsplan for å styrke tilbudet om habilitering og rehabilitering.

Presidenten: Representanten Hans Olav Syversen vil fremsette et representantforslag.

Hans Olav Syversen (KrF) [10:03:27]:På vegne av representantene Bjørg Tørresdal, Ingebrigt S. Sørfonn og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om videreutvikling av etiske retningslinjer for Statens pensjonsfond – Utland.

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen vil fremsette et representantforslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:03:58]:Jeg har gleden av å fremme forslag på vegne av representantene Øyvind Korsberg, Per-Willy Amundsen, Torbjørn Andersen, Tord Lien og meg selv om å gi kommunene vetorett mot vindmølleutbygging.

Presidenten: Representanten May-Helen Molvær Grimstad vil fremsette et representantforslag.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [10:04:27]:Det er ei glede å kunne setje fram eit representantforslag frå stortingsrepresentantane Bjørg Tørresdal, Laila Dåvøy og meg sjølv om kommunalt sjølvstyre når det gjeld utplassering av gevinstautomatar.

Presidenten: Representanten Tord Lien vil fremsette et representantforslag.

Tord Lien (FrP) [10:04:51]:På vegne av Ketil Solvik-Olsen, Torbjørn Andersen, Thore A. Nistad og meg selv vil jeg sette fram forslag om bruk av beltevogn til persontransport.

Presidenten: Representanten André Oktay Dahl vil fremsette et representantforslag.

André Oktay Dahl (H) [10:05:20]:På vegne av stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, Bent Høie og meg selv har jeg den glede å få legge fram forslag om å legge til rette for økt analysekapasitet for DNA, styrket nasjonal kompetanse og økt oppklaring av kriminalitet.

Presidenten: Representanten Olemic Thommesen vil fremsette to representantforslag.

Olemic Thommesen (H) [10:05:54]:Jeg vil gjerne få lov til først å fremsette forslag fra Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl, Martin Engeset og meg selv om at Regjeringen foretar en full gjennomgang av Forskrift om rettigheter og bruk av tvang under opphold i barnevernsinstitusjon.

I tillegg vil jeg fremsette et forslag fra Sonja Irene Sjøli, Jan Tore Sanner og meg selv om å gi rett til foreldrepenger uavhengig av seksmånedersregelen i forbindelse med etterfølgende barn, når barn fødes med kort mellomrom.

Presidenten: Representanten Robert Eriksson vil fremsette et representantforslag.

Robert Eriksson (FrP) [10:06:47]:Jeg har gleden av å fremsette et forslag på vegne av Arne Sortevik, Karin S. Woldseth, Kari Kjønaas Kjos og meg selv om å sørge for at ofrene etter bombingen av Laksevåg og Holen skole får sin søknad om krigspensjon vurdert på nytt.

Presidenten: Representanten Gunvald Ludvigsen vil fremsette et representantforslag.

Gunvald Ludvigsen (V) [10:07:15]:På vegner av André N. Skjelstad og meg sjølv vil eg fremje eit representantforslag om å leggje til rette for vaktmeistartenester for eldre.

Presidenten: Representanten André N. Skjelstad vil fremsette et representantforslag.

André N. Skjelstad (V) [10:07:40]: På vegne av Gunvald Ludvigsen og meg selv vil jeg framsette et forslag om å legge til rette for at foreldre med funksjonshemmede barn kan motta en omsorgslønn.

Presidenten: De forslag som er fremmet, vil bli behandlet på reglementsmessig måte.