Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 22. november 2007 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokumenter: 

Sak nr. 5

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om utbygging og finansiering av E6 på strekningene Gardermoen (Hovinmoen)–Dal og Skaberud–Kolomoen i Akershus og Hedmark

Talere

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt frem tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Trond Helleland på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre

  • forslagene nr. 2 og 3, fra Arne Sortevik på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres over forslag nr. 3, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen parallelt med utbygging av E6 på strekningene Gardermoen (Hovinmoen) – Dal og Skaberud – Kolomoen utarbeide og legge fram for Stortinget en sak om hvordan samlet planlegging, prosjektering og utbygging av korridoren Gardermoen – Otta kan gjennomføres med sikte på raskere fremdrift, lavere kostnad og samordning veg/bane.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 72 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.16.09)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen omarbeide planene for videre utbygging av E6 nordover mot Otta slik at egnede strekninger søkes realisert som OPS-prosjekt.»

Fremskrittspartiet har varslet at de ønsker å støtte dette forslaget subsidiært.

Votering:Forslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ble med 50 mot 43 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.16.31)

Presidenten: Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet, lyder:

«Stortinget samtykker i utbyggingen av E6 på strekningen Gardermoen (Hovinmoen) – Dal og Skaberud – Kolomoen i Akershus og Hedmark, og at utbyggingen skal gjennomføres med full statlig finansiering som innarbeides i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2008.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget samtykker i at bompengeselskapet får løyve til å ta opp lån og krevje inn bompengar til delvis bompengefinansiering av utbygginga E6 på strekningane Hovinmoen – Dal og Skaberud – Kolomoen etter vilkåra i St.prp. nr. 87 (2006-2007) og Innst. S. nr. 21 (2007-2008).

II

Samferdselsdepartementet får fullmakt til å inngå avtale med bompengeselskapet og fastsetje nærare reglar for finansieringsordninga.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 69 mot 21 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.16.55)