Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 7. desember 2007 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Sak nr. 2

Interpellasjon fra representanten Ketil Solvik-Olsen til olje- og energiministeren:
«Da Stortinget enstemmig vedtok CO2-teknologiprosjektet på Mongstad, anmodet en samlet energi- og miljøkomite Regjeringen om å legge vekt på norsk teknologiutvikling. Norske selskap som Aker Kværner og Sargas har flere ganger bekreftet at de ønsker å delta med teknologiutvikling, men Regjeringens prosjektplan ser ikke ut til å gjøre dette mulig. Både på Kårstø og på Mongstad er det nå utenlandske selskap som drar fordelen av å få testet ut sin teknologi, finansiert av norske skattebetalere. Dette vil i så fall være en konkurransemessig ulempe for norske teknologier. Den store månelandingen ligger an til å bli med utenlandsk romskip og mannskap. Noen justeringer av prosjektene, slik at man blant annet kan bygge pilotanlegg på Kårstø fremfor kun å se på fullskala anlegg, kan sikre norske selskaper i hovedsetet.
Hva vil statsråden gjøre for å sikre at komiteens anmodning følges opp, og derved sikre at norsk teknologi blir sentral i prosjektene?»

Talere