Stortinget - Møte mandag den 3. mars 2008 kl.12

Dato: 03.03.2008
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra næringskomiteen om eksportfinans ASA - statlig deltakelse i kapitalforhøyelse ((Innst. S. nr. 151 (2007-2008), jf. St.prp. nr. 33 (2007-2008)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling frå næringskomiteen om statleg garanti til Kongsberg Defence and Aerospace AS for bygging av komposittfabrikk ((Innst. S. nr. 142 (2007-2008), jf. St.prp. nr. 27 (2007-2008)))

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra næringskomiteen om forvaltning av kongekrabbe ((Innst. S. nr. 143 (2007-2008), jf. St.meld. nr. 40 (2006-2007)))

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten André Oktay Dahl til justisministeren:
    «Follo politidistrikt planlegger nå å legge ned ti lensmannskontorer og dele politidistriktet inn i tre regioner som et såkalt prøveprosjekt som skal evalueres etter mindre enn ett år. Forslaget begrunnes med at man ønsker økt innsats mot organisert kriminalitet, og med «signaler» gitt fra Stortinget. Sannheten er imidlertid at bl.a. budsjettsituasjonen tvinger politidistriktet til dette. Lokalbefolkningen protesterer mot at det forebyggende arbeidet vil måtte lide og ikke minst mot en prosess som er udemokratisk, tilfeldig og i strid med Stortingets forutsetninger. Å legge ned ti lensmannskontorer, hvor flere av kommunene er store i norsk sammenheng, hvor det skjer befolkningsvekst er ingen «justering», men en rasering av det forebyggende arbeidet som skjer i regi av politi.
    Hva vil statsråden gjøre for å sikre at Stortingets og statsrådens egne forutsetninger oppfylles slik at Follo ikke mister sitt nærpoliti?»

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Tove Karoline Knutsen til kunnskapsministeren:
    «Den siste tids debatt om kvalitet i skolen har hatt sterkt fokus på PISA-undersøkelsens funn, som viser at Norge kommer relativt dårlig ut i basisfag som språk og matematikk. Med dette som viktigste utgangspunkt har det brede perspektivet på skolens mål og oppdrag manglet så langt i debatten. Viktige læringsmål for skolen ivaretas gjennom pedagogiske plattformer for hele fagporteføljen; elevene skal lære å forstå logiske strukturer, handtere kvalitative og kvantitative størrelser og øve opp evnen til refleksjon og kritisk tenkning. En UNESCO-rapport fra 2004, basert på en bred undersøkelse utført av professor Anne Bamford, konkluderer med at god, tilpasset og tilstrekkelig undervisning i estetiske fag har stor betydning for både det generelle kunnskapsnivå og læringsmiljøet.
    Hvordan ser statsråden at slike perspektiver kan implementeres i tenkningen rundt, og tiltakene for, en bedre skole?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 15.54.