Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 26. februar 2009 kl. 10

Dato:
President: Thorbjørn Jagland

Dokumenter: 

Sak nr. 16 [18:23:25]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Per Sandberg, Arne Sortevik og Bård Hoksrud om utredning om mulig forlengelse av Flytoget til Sandefjord Lufthavn Torp og Moss Lufthavn Rygge

Talere

Votering i sak nr. 16

Votering i sak nr. 16

Presidenten: Under debatten er det sett fram tre forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, frå Borghild Tenden på vegner av Framstegspartiet, Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre

  • forslag nr. 2, frå Borghild Tenden på vegner av Framstegspartiet, Høgre og Venstre

  • forslag nr. 3, frå Bård Hoksrud på vegner av Framstegspartiet

Det blir votert over forslag nr. 3, frå Framstegspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen komme med en utredning om forlengelse av Flytoget til Sandefjord Lufthavn Torp og til Moss Lufthavn Rygge som en del av et moderne, sikkert og miljøvennlig transportnett i Østlandsområdet. Investering og drift i så vel privat som offentlig regi vurderes. Utredningen legges frem for Stortinget.»

Votering:Forslaget frå Framstegspartiet blei med 76 mot 20 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 19.43.58)

Presidenten: Det blir votert over forslag nr. 2, frå Framstegspartiet, Høgre og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge forholdene til rette for at Flytoget kan utvide sin virksomhet, og også å betjene stopp som ikke er tilknyttet flyplass.»

Votering:Forslaget frå Framstegspartiet, Høgre og Venstre blei med 57 mot 38 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 19.44.21)

Presidenten: Det vil så bli votert alternativt mellom innstillinga og forslag nr. 1, frå Framstegspartiet, Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen intensivere arbeidet med utbygging av jernbaneinfrastrukturen i InterCity-triangelet på Østlandet, for også å legge grunnlaget for et styrket togtilbud til og fra lufthavnene Torp og Rygge.»

Komiteen hadde tilrådd:

Dokument nr. 8:19 (2008–2009) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Per Sandberg, Arne Sortevik og Bård Hoksrud om utredning om mulig forlengelse av Flytoget til Sandefjord Lufthavn Torp og Moss Lufthavn Rygge – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom tilrådinga frå komiteen og forslaget frå Framstegspartiet, Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre blei tilrådinga vedteken med 53 mot 43 røyster.(Voteringsutskrift kl. 19.45.08)