Stortinget - Møte fredag den 4. desember 2009 kl. 10

Dato: 04.12.2009
President: Dag Terje Andersen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:05:21]

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om endringer i Stortingets forretningsorden mv. ((Innst. 61 S (2009–2010)))

  • Sak nr. 2 [10:05:46]

    Debatt om miljø- og utviklingsministerens redegjørelse om status og framdrift i klimaforhandlingene
    (Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 3. desember 2009)

  • Sak nr. 3 [10:05:54]

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Abid Q. Raja om en opptrapping av norsk klimapolitikk før klimatoppmøtet i København ((Innst. 69 S (2009–2010), jf. Dokument 8:1 S (2009–2010)))

  • Sak nr. 4 [12:03:52]

    Interpellasjon fra representanten Trond Helleland til justisministeren:
    «Det såkalte Stockholm-programmet skal vedtas på EU-toppmøtet 10. desember, og er en handlingsplan for EUs arbeid på justis- og innvandringsfeltet de neste fem årene. Et viktig element i planen er en sterkere samordning av EU-landenes ulike system for håndtering av asylsøknader og mottak av asylsøkere. Dette er et viktig initiativ, og det vil også få konsekvenser for Norge. Høyre etterlyste allerede i sesjonen 2007–2008 en stortingsmelding om norsk asyl- og innvandringspolitikk i europeisk perspektiv. Denne stortingsmeldingen er fortsatt ikke kommet. Innspillene som ble sendt fra Regjeringen om Stockholm-programmet tidlig i oktober, har sin hovedvekt på å få forståelse for Norges posisjon som EØS- og Schengen-medlem, og inneholder få substansielle politiske innspill.
    Hvilke konkrete innspill vil Regjeringen spille inn til den europeiske handlingsplanen som skal utarbeides i 2010, og hvordan vil Stortinget bli involvert i dette?»

  • Sak nr. 5 [13:07:04]

    Interpellasjon fra representanten Svein Flåtten til nærings- og handelsministeren:
    «Verftsindustrien og leverandørindustrien til offshoresektoren melder om sterkt sviktende ordreinngang, og mange bedrifter står foran permitteringer og oppsigelser. Ifølge Norsk Industri vil syv av ti ansatte miste jobben i leverandørindustrien innen neste sommer. Statsråden og Regjeringen bruker mye tid på å beskrive problemene og har bedt om assistanse fra fagorganisasjonen, arbeidsgiverorganisasjoner og fagmiljøer til en idédugnad om aktuelle tiltak. Hovedproblemet er imidlertid at Norge har mistet sin konkurransekraft gjennom de siste 4–5 årene. Dette er blitt forsterket av en for ekspansiv budsjettpolitikk gjennom høykonjunkturen i kombinasjon med en betydelig økt beskatning av eierskap og dermed av arbeidsplasser.
    Hva vil Regjeringen selv og statsråden bidra med for å gjøre bedriftene sterkere og arbeidsplassene tryggere i denne og andre sektorer?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.25.