Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 28. oktober 2010 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 7 [12:01:39]

Interpellasjon fra representanten Torbjørn Røe Isaksen til arbeidsministeren:
«Arbeidsdepartementet har i 2010 en samlet budsjettramme på over 300 mrd. kr. Mindre enn 3 pst. brukes til tiltak for å hjelpe mennesker tilbake til arbeidslivet over kapittelet for Arbeidsmarkedstiltak – i overkant av 7 mrd. kr i 2010. Vi vet videre at ventetidene for å komme på tiltak økte sterkt fra 2008 til 2009. Det er likevel viktig å vite at de pengene som bevilges inn i et system, bidrar til at mennesker i andre enden kommer tilbake til jobb. På spørsmål om langtidseffekten av attføring, altså hvor mange som kom tilbake til jobb og forble i arbeidslivet etter ett, tre eller fem år, har Arbeidsdepartementet ikke klart å vise konkrete effektmål for den satsningen som finner sted.
Vil statsråden se nærmere på dette og igangsette systematiske resultatmålinger av de tiltak som brukes for å hjelpe mennesker utenfor arbeidslivet tilbake til jobb?»