Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 10. mars 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 3 [11:19:03]

Interpellasjon fra representanten Arne Sortevik til samferdselsministeren:
«Forvaltningsreformen ble gjennomført fra 1. januar 2010 og har flyttet ansvaret for ca. 17 000 km av totalt 18 500 øvrige riksveier og 78 av totalt 95 ferjesamband fra staten til fylkeskommunene. Forvaltningsreformen er innenfor veisektoren en stor reform med behov for fortsatt tilpasning av fylkeskommunenes og Statens vegvesens organisasjoner og styringssystemer. Reformen medfører at fylkeskommunene har fått økt ansvar for at nasjonale mål innenfor veitransport, trafikksikkerhet, kollektivtransport m.m. blir nådd. Det er derfor satt i gang arbeid med permanente og fullstendige nasjonale føringer. Overførte veier var i dårlig forfatning. Vedlikeholdsetterslepet var stort. Verken budsjetter eller prioriteringer i 2010 og i 2011 ser ut til å kunne bedre veistandarden betydelig.
Hvordan vil statsråden evaluere Forvaltningsreformen og dens virkning på veistandarden i Norge samt gi Stortinget tilbakemelding om dette?»