Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 6. juni 2011 kl. 10

Dato:
President: Øyvind Korsberg

Dokumenter: 

Sak nr. 7 [12:59:40]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om utviding av Aust-Agderpakka

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ingebjørg Godskesen på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Øyvind Halleraker på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti

Det voteres først over forslag nr. 2, fra Høyre og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen videreføre dagens innkrevningsordning i den vedtatte Aust-Agder pakken, og å finansiere de omtalte tiltakene i Prop. 106 S (2010–2011), innenfor dagens vedtatte bompengeordning.»

Votering:Forslaget fra Høyre og Kristelig Folkeparti ble med 75 mot 25 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.02.50)Komiteen hadde innstilt:
  • Stortinget samtykkjer i at bompengeselskapet får løyve til å ta opp lån og krevja inn bompengar for å finansiera planlegging av E18 på strekningen Tvedestrand–Arendal samt finansiera planlegging og gang- og sykkelvegbygging langs E18 og fv. 402. Vilkåra går fram av Prop. 106 S (2010– 2011) og Innst. 373 S (2010–2011).

  • Samferdselsdepartementet får fullmakt til å inngå tilleggsavtale med bompengeselskapet og fastsetja nærmare reglar for finansieringsordninga.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for forskuttering av midler til planlegging av E18 på strekningen Tvedestrand–Arendal samt planlegging og gang- og sykkelveiutbygging langs E18 og fv. 402, og innarbeide full statlig finansiering av prosjektet i sluttsalderingen av statsbudsjettet for 2011.»

Høyre og Kristelig Folkeparti har varslet at de støtter innstillingen subsidiært.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 78 mot 23 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.03.58)