Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 10. november 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 12 [14:46:06]

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om statsgaranti og tilsagn om statlig tilskudd for å arrangere olympiske vinterleker for ungdom i 2016

Talere

Votering i sak nr. 12

Votering i sak nr. 12

Presidenten: Til denne saken er det satt fram ett forslag, fra Øyvind Korsberg på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen bevilge midler tilsvarende statsgarantien for ungdoms-OL til investering i barne- og ungdomsidretten over hele landet.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 74 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.16.58)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget samtykker i at Kulturdepartementet stiller garanti overfor Den internasjonale olympiske komité om fullfinansiering av olympiske vinterleker for ungdom i 2016 på Lillehammer, i samsvar med retningslinjene i denne proposisjonen.

II

Stortinget samtykker i at Kulturdepartementet gir tilsagn om et statlig tilskudd på 232 mill. kroner til organisasjonen for forberedelse og gjennomføring av olympiske vinterleker for ungdom i 2016 på Lillehammer. Det forutsettes at Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og Lillehammer kommune tildeles arrangementet.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.