Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 1. mars 2012 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 13 [17:00:34]

Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Laila Marie Reiertsen og Vigdis Giltun om å gjøre endringer i dagens regelverk i sosialhjelpen til mor eller far dersom de har barn som har egen biinntekt, samt gjøre den kommunale sosialhjelpen om til et statlig ansvar under Nav

Talere

Votering i sak nr. 13

Votering i sak nr. 13

Presidenten: Under debatten er det satt fram fire forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Vigdis Giltun på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 2, fra Vigdis Giltun på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre

  • forslagene nr. 3 og 4, fra Vigdis Giltun på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres over forslagene nr. 3 og 4 fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme de nødvendige forslag til lovendringer slik at kommunene ikke kan foreta avkorting i foreldrenes sosialhjelp når de har barn under 18 år som bor hjemme og som har egen inntekt under den skattemessige friinntektsgrensen.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gjøre den kommunale sosialhjelpen om til et statlig ansvar under Nav, og at man innfører normerte satser tilnærmet likt over hele landet.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 70 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.22.02)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2 fra Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme nødvendige forslag til lovendring slik at det innføres et lovmessig krav om aktivitetsplikt for den enkelte sosialhjelpsmottaker.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 56 mot 36 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.22.22)Komiteen hadde innstilt:

I

Dokument 8:4 S (2011–2012) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Laila Marie Reiertsen og Vigdis Giltun om å gjøre endringer i dagens regelverk i sosialhjelpen til mor eller far dersom de har barn som har egen biinntekt, samt gjøre den kommunale sosialhjelpen om til et statlig ansvar under Nav – bifalles ikke.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingens I og forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme de nødvendige forslag til lovendringer slik at kommunene ikke kan foreta avkorting i foreldrenes sosialhjelp når de har barn under 18 år som bor hjemme og som har egen inntekt under den skattemessige friinntektsgrensen.»

Venstre har varslet støtte til forslaget.

Votering:Ved alternativ votering mellom innstillingens I og forslaget fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti ble innstillingens I bifalt med 50 mot 43 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.23.07)Videre var innstilt:

II

Stortinget ber regjeringen komme tilbake med en vurdering av i hvilken grad sosialhjelp kan og bør kombineres med krav til aktivitet, og med forslag til hvordan dette kan gjøres.

Presidenten: Høyre har varslet subsidiær støtte til innstillingen.

Fremskrittspartiet går imot.

Votering:Innstillingens II ble bifalt med 62 mot 25 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.23.31)