Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 8. juni 2015 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 7 [13:36:21]

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Ingjerd Schou, Helge André Njåstad, Geir S. Toskedal, Ola Elvestuen og Jorodd Asphjell om endring av offentleglova (unnta fra innsynsretten byrådsnotater og drøftingsdokumenter til byrådskonferanser og forberedende byråd i kommuner/fylkeskommuner med parlamentarisk styreform)

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre slike vedtak:

A.

Lov 

om endringer i lov 19. mai 2006 nr. 16 om rett til

innsyn i dokument i offentleg verksemd

(offentleglova)

I

I lov 19. mai 2006 nr. 16 om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd gjøres følgende endringer:

§ 16 første ledd nytt tredje punktum skal lyde:

For kommunar og fylkeskommunar med parlamentarisk styreform gjeld §§ 14 og 15 likevel for saksframlegg med vedlegg og sakliste til førebuande møte i kommuneråd og fylkesråd der ein ikkje skal gjere vedtak eller leggje fram innstilling.

II

Endringen trer i kraft straks.

Presidenten: Senterpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De grønne har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til A, I og II ble bifalt med 84 mot 14 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.21.11)

Presidenten: Det voteres over lovens overskrift og loven i sin helhet.

Presidenten antar at Senterpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne også vil stemme imot her.

Votering:Lovens overskrift og loven i sin helhet ble bifalt med 83 mot 14 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.21.44)Videre var innstilt:

B 

I

Stortinget ber regjeringen om å evaluere endringen av offentleglova § 16 første ledd tredje punktum på egnet måte i løpet av tre år.

Presidenten: Venstre og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de stemmer imot.

Votering:Komiteens innstilling til B, I ble bifalt med 85 mot 6 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.22.13)Videre var innstilt:

II

Stortinget ber regjeringen ta initiativ til at offentlige institusjoner og etater gjennomgår reglement og retningslinjer med sikte på å bedre åpenhet og innsyn i offentlig virksomhet.

Presidenten: Venstre har varslet at de stemmer imot.

Votering:Komiteens innstilling til B, II ble bifalt med 91 mot 5 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 17.22.38)Videre var innstilt:

III

Dokument 8:85 L (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Ingjerd Schou, Helge André Njåstad, Geir S. Toskedal, Ola Elvestuen og Jorodd Asphjell om endring av offentleglova (unnta fra innsynsretten byrådsnotater og drøftingsdokumenter til byrådskonferanser og forberedende byråd i kommuner/fylkeskommuner med parlamentarisk styreform) – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling til B, III ble enstemmig bifalt.