Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 18. juni 2015 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 10 [19:20:25]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Eirin Sund, Heikki Eidsvoll Holmås, Janne Sjelmo Nordås, Kjell-Idar Juvik, Ingvild Kjerkol, Magne Rommetveit og Sverre Myrli om å gi tilslutning til streknings-ATK på særlig ulykkesutsatte strekninger og i lengre tunneler

Talere

Votering i sak nr. 10

Votering i sak nr. 10

Presidenten: Under debatten er det satt frem ett forslag, fra Åse Michaelsen på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen vurdere kriteriene og retningslinjene for bruk av ATK og streknings-ATK innenfor rammene av arbeidet med den helhetlige trafikksikkerhetsmeldingen.»

Votering:Forslaget fra Høyre og Fremskrittspartiet ble med 51 mot 46 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 23.02.18)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen og Vegdirektoratet innvilge streknings-ATK på særlig ulykkesutsatte strekninger, i tråd med faglige anbefalinger og etablerte retningslinjer.

II

Stortinget ber regjeringen gi tilslutning til Statens vegvesens søknad om streknings-ATK i Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen.

Presidenten: Høyre og Fremskrittspartiet har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Voteringstavlene viste at det var avgitt 53 stemmer for og 45 stemmer mot komiteens innstilling til I og II.(Voteringsutskrift kl. 23.02.42)

Jan-Henrik Fredriksen (FrP) (fra salen): President, jeg stemte galt!

Presidenten: Vi tar det en gang til.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 52 mot 46 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 23.03.43)Videre var innstilt:

III

Dokument 8:113 S (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Eirin Sund, Heikki Eidsvoll Holmås, Janne Sjelmo Nordås, Kjell-Idar Juvik, Ingvild Kjerkol, Magne Rommetveit og Sverre Myrli om å gi tilslutning til streknings-ATK på særlig ulykkesutsatte strekninger og i lengre tunneler – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig vedtatt.