Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 19. mai 2016 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Sak nr. 5 [11:11:26]

Interpellasjon fra representanten Line Henriette Hjemdal til næringsministeren:
«Korrupsjon er straffbart. Norsk lovgivning gjelder uavhengig av hvilket land et norsk selskap opererer i, og norske myndigheter stiller strenge krav til antikorrupsjonsarbeid. Det forventes størst mulig grad av åpenhet om pengestrømmer. Eierskapsmeldingen, som Stortinget har sluttet seg til, er tydelig. Likevel er det i senere tid avdekket alvorlige forhold i flere selskaper hvor staten er inne som eier. Statoil mistenkes for korrupsjon i Angola. I VimpelCom, hvor Telenor er en stor eier, er korrupsjon erkjent. Det er uavklarte forhold rundt Hydros engasjement i Tadsjikistan, og DNB knyttes til kundekontoer i skatteparadis. Regjeringen forvalter statlig eierskap gjennom formelle virkemidler, og prinsippet om armlengdes avstand er sentralt.
Mener statsråden, i lys av siste tids hendelser, at virkemidlene er tilstrekkelige, og har hun de verktøy som skal til for å sikre ansvarlig statlig eierskapsforvalting?»