Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

St.prp. nr. 61 (1996-97), Innst. S. nr. 284 (1996-97)

  • Forslag nr. 10 fra Rønningen, Børre på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber Regjeringen om å gå gjennom kostnadsnøkkelen i inntektssystemet for å vurdere om systemet kan gjerast meir treffsikkert m.o.t. skulestrukturen, med sikte på å redusere omfanget av nedleggingar av mindre skular, særleg i distriktene.

    Forslag nr. 11 fra Christiansen, Ellen Chr. på vegne av Stephen Bråthen og seg selv


    I inntektsåret 1998 skal:
    1. Den fylkeskommunale inntektsskattøren være inntil 7,5 pst. for forskuddspliktige og inntil 4 pst. for etterskuddspliktige.
    2. Den kommunale inntektsskattøren utenom Oslo være inntil 13,5 pst. for forskuddspliktige og inntil 11 pst. for etterskuddspliktige.
    3. Den kommunale inntektsskattøren i Oslo være inntil 21 pst. for forskuddspliktige og inntil 11 pst. for etterskuddspliktige.
    I inntektsåret 1996 settes det ikke av midler til skjønnsrammer hverken for kommuner eller fylker.

    Forslag nr. 12 fra Liltved, Tore A. på vegne av Høyre


    Stortinget ber Regjeringen om å foreta en kritisk gjennomgang av kommunenes rammebetingelser med hensyn til kommunenes muligheter til å føre en selvstendig politikk basert på lokale prioriteringer. Stortinget ber Regjeringen orientere Stortinget om sin gjennomgang i førstkommende kommuneøkonomiproposisjonen og fremme forslag som kan øke det reelle kommunale selvstyret.

    Forslag nr. 13 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa legge fram forslag til hvordan en praktisk kan gjennomføre en statlig sanering av kommuneforvaltningas gjeld. Det skal bl.a. gis en oversikt over de ulike typer gjeld kommunene har, og en beskrivelse av hvordan statlig gjeldssanering vil virke for hver kommune.

    Forslag nr. 14 fra Folkvord, Erling på vegne av Rød Valgallianse


    Stortinget ber Regjeringa legge fram en oversikt over hvilke beløp som må overføres til kommuner og fylkeskommuner i 1998 hvis staten fullt ut skal dekke kommunenes kostnader til lovpålagte oppgaver.