Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Peter Skovholt Gitmark, Trond Helleland og Torbjørn Hansen om å redusere kjøpsavgiftene på bil og legge om kjøpsavgiftene på bil til å være basert på CO2-utslipp, for å legge til rette for en sikrere og mer miljøvennlig bilpark

Dokument nr. 8:31 (2005-2006), Innst. S. nr. 143 (2005-2006)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Erna Solberg, Peter Skovholt Gitmark, Torbjørn Hansen, Trond HellelandSaken er behandlet i finanskomiteenForslag fra (H)Innstilling avgitt 09.05.2006Innst. S. nr. 143 (2005-2006)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortingets flertall har med stemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet vedtatt å vedlegge protokollen et forslag fra Høyre om å be Regjeringen fremme forslag om å redusere kjøpsavgiftene på bil samt legge om kjøpsavgiftene på bil til å være basert på CO2-utslipp i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet for 2007. Dette betyr at flertallet ikke ønsker pålegge Regjeringen å fremme slike forslag, uten at innholdet i forslagene som sådan forkastes. Flertallet ser det likevel som naturlig at Regjeringen kommer tilbake til saken i forbindelse med statsbudsjettet for 2007, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet viser til at Regjeringen i statsbudsjettet for 2006 varslet at den tar sikte på å legge frem en omlegging av bilavgiftene i en sikrere og mer miljøvennlig retning i statsbudsjettet for 2007.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 09.05.2006

    Behandlet i Stortinget: 16.05.2006