Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag fra stortingsrepresentantene Olemic Thommesen, Sonja Irene Sjøli og Jan Tore Sanner om å gi rett til foreldrepenger uavhengig av 6-måneders regelen i forbindelse med etterfølgende barn, når barn fødes med kort mellomrom

Dokument nr. 8:62 (2006-2007), Innst. S. nr. 245 (2006-2007)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Jan Tore Sanner, Olemic Thommessen, Sonja Irene SjøliSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenForslag fra (H)Innstilling avgitt 05.06.2007Innst. S. nr. 245 (2006-2007)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Forslag fra Høyre om rett til foreldrepenger uavhengig av 6-månedersregelen i forbindelse med etterfølgende barn, når barn fødes med kort mellomrom ble avvist av et flertall i Stortinget bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. 6-månedersregelen følger av folketrygdloven § 14-6 som fastsetter som vilkår for rett til foreldrepenger at stønadsmottaker har vært yrkesaktiv i minst seks av de siste ti måneder før fødselen. Forslaget fra Høyre fikk subsidiær støtte fra Kristelig Folkeparti og Venstre som også fremmet eget forslag.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 05.06.2007

    Behandlet i Stortinget: 14.06.2007