Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om at sjukehusstruktur og endring av vesentlege oppgåver ved sjukehus skal avgjerast av Stortinget i ein nasjonal helse- og sjukehusplan

Dokument 8:25 S (2013-2014), Innst. 199 S (2013-2014)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Geir Pollestad, Ivar Odnes, Kjersti Toppe, Per Olaf LundteigenSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag (Sp)Innstilling avgitt 20.05.2014Innst. 199 S (2013-2014)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har med vekslende flertall forkastet ulike forslag om innholdet i en nasjonal helse- og sykehusplan. Utgangspunktet var forslag fra Senterpartiet om at store sykehusinvesteringer og endringer i sykehusstruktur og sykehusoppgaver - spesielt eksisterende føde- og akuttberedskap - skal avgjøres av Stortinget gjennom behandling av en slik plan. Et forslag fra Høyre og Fremskrittspartiet om at regjeringen skal legge fram en nasjonal hele- og sykehusplan for Stortinget, der Stortinget kan behandle de overordnede prinsipper for utvikling og struktur for sykehus og spesialisthelsetjenesten i planperioden, ble vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 20.05.2014

    Behandlet i Stortinget: 17.06.2014