Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i introduksjonsloven (opplæring i mottak og behandling av personopplysninger mv.)

Prop. 45 L (2017-2018), Innst. 327 L (2017-2018), Lovvedtak 63 (2017-2018)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra KunnskapsdepartementetSaken er behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteenInnstilling avgitt 24.05.2018Innst. 327 L (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i introduksjonsloven. Endringene innebærer blant annet at asylsøkere i mottak får plikt til å delta i opplæring i norsk og opplæring i norsk kultur og norske verdier. Kommunen får plikt til å tilby slik opplæring. Videre fører lovendringene til andre endringer når det gjelder introduksjonsprogrammet. Lovendringene innebærer også endringer om behandling av personopplysninger, blant annet som følge av den nye personvernforordningen fra EU og nye tiltak for introduksjonslovens målgruppe. Stortinget har også enstemmig fattet vedtak om å be regjeringen sikre at deltakere i introduksjonsprogrammet får foreldreveiledningskurs, samt innføring i norsk barnehage- og skolesystem og barnevern.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2018

    Behandlet andre gang i Stortinget 04.06.2018