Oppretting av feil i Ot.prp. nr. 78 (2000-2001) Om lov om endringer i innskuddspensjonsloven, lov om foretakspensjon og enkelte andre lover (parallelle ordninger mv.)

I Ot.prp. nr. 78 (2000-2001) Om lov om endringer i innskuddspensjonsloven, lov om foretakspensjon og enkelte andre lover (parallelle ordninger mv.), er det ved en inkurie kommet inn enkelte feil i omtalen og lovforslaget.

På side 46 er det under III foreslått en ny bokstav e i skatteloven § 6-46 annet ledd for å gi hjemmel for kostnad foretaket har ved utstedelse av pensjonskapitalbevis. Bokstav e skal rettes til bokstav d. Forslaget skal dermed lyde:

§ 6-46 annet ledd ny bokstav d skal lyde:

  • d. kostnad i henhold til innskuddspensjonsloven § 14-1 fjerde ledd.

Tilsvarende retting må foretas i siste setning i avsnitt 7.3 Fortsatt pensjonssparing på side 30. Setningen skal lyde:

Departementet foreslår at det gis hjemmel for fradrag for kostnadene foretaket har ved utstedelse av pensjonskapitalbevis i skatteloven § 6-46 annet ledd bokstav d.

Videre skal siste avsnitt under departementets vurderinger i avsnitt 7.4 på side 30 lyde:

Senere ble det så i Ot.prp. nr. 1 (2000-2001) fremmet et forslag til endring av skatteloven § 6-47 bokstav d, som medførte at hjemmelen for fradrag for fortsatt pensjonssparing ble opphevet. Det ble gjort av lovtekniske grunner i forbindelse med innføring av en samlet fradragsramme for IPA og fortsettelsesforsikring etter lov om foretakspensjon § 4-9. Departementet foreslår nå et nytt annet punktum i skatteloven § 6-47 bokstav d, tilsvarende det som ble tatt ut. Forslaget innebærer at hjemmelen gjeninnføres og at innbetaling til fortsatt pensjonssparing inngår i en samlet ramme på 40 000 kroner sammen med innbetaling til IPA og fortsettelse utgått fra en foretakspensjonsordning.

Jeg ber om at feilene rettes.