2. Komiteens merknader

       Komiteens flertall, alle unntatt representanten Roy N Wetterstad, har merket seg at forslaget i St.prp. nr. 51 (1996-1997) gjelder endringer i statsbudsjettet for 1997, unntak fra Bevilgningsreglementets § 4 og § 10 og samtykke til at det inndras stillinger som følge av omorganisering av Likestillingsrådets sekretariat til Kompetansesenter for likestilling. Flertallet er enig i departementets vurderinger av mulighetene for aktiviteter som kan gi senteret inntekter og i at forholdene tilsier at senteret må få en viss frihet mht. økonomiforvaltning, ressursdisponering og intern organisering. Flertallet støtter forslagene og viser til partienes merknader i Innst.O.nr.86 (1996-1997).

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og representanten Arne Haukvik mener det er nødvendig å gi Kompetansesenter for likestilling økonomiske muligheter til å bli det kraftsenteret i likestillingsarbeidet det er tiltenkt å skulle bli. Disse medlemmer viser til proposisjonen der det bl.a. står:

       « ... skal senteret være en pådriver i likestillingsdebatten, være en holdnings- og atferdspåvirker og ha en støtte- og veilederfunksjon i arbeidet for økt likestilling. Senteret skal drive utstrakt informasjonsvirksomhet, og virkemidler vil bl.a. være arrangering av konferanser, debattmøter og seminarer, foredragsvirksomhet, utgivelse av periodisk publikasjon, publisering av ny faktakunnskap og statistikk etc. »

       Disse medlemmer mener bevilgningene for 1997 på kr  1.192.000 ikke står i forhold til de arbeidsoppgavene senteret er tiltenkt å skulle ivareta. Disse medlemmer viser til merknader i Innst.O.nr.86 (1996-1997), der de økonomiske forholdene drøftes nærmere.

       Komiteens medlem, representanten Roy N Wetterstad, viser til sine merknader i Innst.O.nr.86 (1996-1997) og støtter derfor bare forslaget til endringer på kap. 849.