2. Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen om å foreta en fullstendig revisjon av barnehageloven med sikte på en liberalisering og likestilling i loven mellom de forskjellige typer barnepass. En slik liberalisering bør også ha som formål å redusere det offentliges rolle på dette området.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen om å igangsette forsøk med trygdemodellen i inntil tre kommuner, jf. Innst. S. nr. 200 (1997-1998) og kontantstøtteavtalen mellom Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Høyre, Senterpartiet og Venstre.

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen om å utarbeide en stortingsmelding som behandler konsekvensene av en omlegging av finansieringen av barnehagesektoren der alle offentlige tilskudd til barnehager går inn i barnetrygden og ikke til barnehagene.

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen om å utvide kontantstøtteordningen til også å gjelde 3-åringer.

Forslag fra Høyre:

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen i budsjettet for 2001 legge frem forslag om brukerstyrt finansiering av barnehagene, hvor den offentlige støtten samles i en statlig stykkpris som følger barnet til den barnehagen foreldrene velger uavhengig av om denne er privat eller kommunalt drevet.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 6

Individuell rett til barnehageplass lovfestes med virkning fra 2004.

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag til minimumsstandarder for den totale bemanning i barnehager.