4.8.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Bjørkåsen skole ved Vestlandske kompetansesenter ble etter avtale mellom staten og Hordaland fylkeskommune overført til fylkeskommunen fra 1. august 2005. I saldert budsjett for 2006 er det ikke tatt hensyn til statens ansvar for feriepengeutbetaling i 2006 for det grunnlag som ble opptjent de første sju månedene av opptjeningsåret 2005. Feriepenger for denne perioden er beregnet til 925 000 kroner. Det foreslås derfor å øke bevilgningen på posten med 925 000 kroner.

Som ledd i den videre utvikling av det statlige spesialpedagogiske støttesystemet (Statped) har Kunnskapsdepartementet vedtatt at de tre kompetansesentrene Eikelund, Søreide og Vestlandet slås sammen til én virksomhet fra 1. august 2006 under navnet Statped Vest. Siktemålet med sammenslåingen er å gi et bedre faglig tilbud til brukerne og en mer rasjonell organisering av tjenestetilbudet. Vedtaket er i tråd med de retningslinjer for utviklingen av Statped som ble gitt i St.prp. nr. 1 (2005-2006) for Utdannings- og forsk­ningsdepartementet der det står at:

"Noverande mål, fagprofil og dimensjonering for det statlege spesialpedagogiske støttesystemet vil i hovudsak bli vidareførte, men med rom for fleksibilitet og justeringar over tid i tenesteproduksjon og organisering, i samsvar med endringar i faglege tilhøve og etterspurnad frå brukarane."

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

4.8.2 Post 21 Spesielle driftsutgifter

Sammendrag

Det foreslås å redusere bevilgningen på posten med 1,3 mill. kroner mot en tilsvarende økning av bevilgningen på kap. 222 post 1, jf. omtale under kap. 222 post 1.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, slutter seg til Regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til Regjeringens forslag til inndekning av utgiftsøkning over kap. 222 post 1. Disse medlemmer foreslår å redusere bevilgningen med kr 1 300 000 i forhold til Regjeringens forslag, tilsvarende en reduksjon på kr 1 300 000 i forhold til tidligere vedtatt budsjett.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.