9.3.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Det vises til forslag under kap. 724 post 61 og kap. 761 post 60.

Bevilgningen foreslås satt opp 2,25 mill. kroner mot at bevilgningen over kap. 724 post 61 settes ned 0,75 mill. kroner og bevilgningen over kap. 761 post 60 settes ned 1,5 mill. kroner. Forslaget medfører ikke en styrking av Sosial- og helsedirektoratets budsjettrammer.

Det forventes et mindreforbruk på posten.

Bevilgningen foreslås redusert med 0,8 mill. kroner.

Samlet foreslås bevilgningen økt med 1,45 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

9.3.2 Post 21 Spesielle driftsutgifter

Sammendrag

Det foreslås å øke bevilgningen under posten med 7,6 mill. kroner. Beløpet skal i hovedsak dekke engangsinvesteringer i legekontorene samt tilpasninger i Rikstrygdeverkets datasystemer knyttet til ny nasjonal standard for PKI-løsning (Public Key Infrastructure) som grunnlag for elektronisk signatur. Leger som i dag er koblet opp til nasjonalt helsenett, påføres økte kostnader som følge av dette. Fra ca. 1. juni 2006 vil nåværende tekniske løsninger ikke være operative, og legeregninger og legeattester kan derfor ikke sendes elektronisk til Rikstrygdeverket og andre aktører.

I 2005 var det et mindreforbruk på drøyt 2 mill. kroner på post 21. Beløpet er overført til 2006. For å finansiere andre høyt prioriterte oppgaver foreslås det en reduksjon i bevilgningen på 2 mill. kroner knyttet til arbeidet med standardisering av informasjonssystemer, samt utvikling og drift av kodeverk, klassifikasjon mv.

Samlet foreslås bevilgningen økt med 5,6 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.