Søk

Innhold

6. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen så raskt som mulig komme tilbake til Stortinget med forslag til en miljøteknologiordning og oppfølging av Havbruksutvalgets arbeid.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen gjøre de nødvendige enderingene i regelverket slik at volum som er tatt i nedtrekk som følge av rødt trafikklys, kan produseres med teknologi som i liten grad påvirker lusepåslag på utvandrende villakssmolt.

Forslag fra Rødt, Venstre og Miljøpartiet De Grønne:
Forslag 3

Stortinget ber regjeringen prioritere bevilgningen på kap. 904 post 45 til etablering av et sanntids aksjeeierregister i tråd med anmodningsvedtak nr. 496, av 16. juni 2014.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å gi ideelle aktører mulighet til å søke på ordninger som forvaltes av Innovasjon Norge.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen klargjøre at hovedprinsippet om at prosjekter som mottar støtte gjennom det næringsrettede virkemiddelapparatet, skal ha en plass på veien mot omstillingsmålet for 2030, og at Norge skal være et lavutslippssamfunn i 2050, innebærer at det ikke skal gis støtte til olje- og gassprosjekter gjennom Innovasjon Norge.

Forslag 6

Stortinget ber regjeringen utelukke mineralvirksomhet på havbunnen som støtteberettiget under kap. 2421, post 75 Grønn plattform, inntil det kan dokumenteres bærekraftige fremgangsmåter for utvinning av havbunnsmineraler.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen klargjøre gjennom tildelingsbrevet at Eksportfinansiering Norge ikke skal gi nye lån og garantier til olje- og gassprosjekter.

Forslag fra Miljøpartiet De Grønne:
Forslag 8

Stortinget ber regjeringen legge fram en plan for en gradvis utfasing av CO2-kompensasjon til fiskeflåten, med mål om full utfasing senest i 2030.

Forslag 9

Stortinget ber regjeringen legge fram forslag om å opprette et CO2-fond for fiskeflåten.