Europautvalget - Møte i Europautvalget onsdag den 26. oktober 2016 kl. 8:30

Dato: 26.10.2016

Sak nr. 4

Eventuelt

Talere

Lederen: Svein Roald Hansen har meldt inn en sak.

Svein Roald Hansen (A): Det gjelder en Schengen-database. Regjeringen har i mange år hatt en veldig god EØS-notatdatabase og i februar tok jeg opp spørsmålet om en tilsvarende database for Schengen-saker. Det har i løpet av det siste året blitt mer aktuelt, som vi også har hørt om her. Det er mulig vi ikke har lett godt nok, men jeg er ikke i stand til å finne Schengen-databasen.

Statsråd Elisabeth Vik Aspaker: Dette har vært et lite smertens barn. Jeg vet ikke om man kan sitte her i Europautvalget og love en julegave, men jeg antyder at det kan ligge an til en julegave på dette området. Det vil si at denne Schengen-notatdatabasen skal være klar før jul. Det har altså tatt mye lengre tid enn vi skulle ønske. Det må jeg bare beklage.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp): På det forrige møtet hadde dere ikke tatt opp nye posisjoner i artikkel 19 etter brexit. Har dere gjort det nå?

Statsråd Elisabeth Vik Aspaker: Vi skal nå ha dette neste forhandlingsmøtet om artikkel 19. Artikkel 19 forhandles med ca. toårige mellomrom. Storbritannia kommer til å være medlem i hele den forhandlingsperioden vi nå snakker om. Vi har foreløpig ikke trukket noen andre konklusjoner enn at vi fullfører de forhandlingene vi nå er inne i.

Lederen: Det er ikke inntegnet flere spørsmål, og vi kan heve møtet.