Stortinget - Møte fredag den 1. desember 2000 kl. 10

Dato: 01.12.2000

Formalia

Presidenten: Ærede representanter!

Fra Hans Majestet Kongen har Stortingets president i dag mottatt følgende meddelelse:

«Ærede Stortingspresident.

Jeg har herved den glede å kunne meddele Stortingets President og Norges Storting at jeg, etter å ha søkt råd hos Statsministeren, og gjennom ham den norske regjering, hermed gir mitt samtykke til at min kjære sønn, Kronprins Haakon, i dag inngår forlovelse med Mette-Marit Tjessem Høiby.

Harald R»

På vegne av Presidentskapet vil presidenten be om bemyndigelse til å overbringe Stortingets lykkønskninger til Deres Majesteter Kongen og Dronningen, Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og hans forlovede.

Presidenten vil uttale ønske om at den forlovelsen som er inngått, må bli til lykke og velsignelse for det unge paret, for Det Kongelige Hus og for vårt land. Presidenten anser Stortingets bemyndigelse for gitt.

Representantene påhørte stående presidentens meddelelse.

(Summing i salen)

Presidenten: Presidenten har full forståelse for at det nå er behov for litt summing, men det er også noen formaliteter som skal gjennomføres.

Fra Stortingets delegasjon til Den vesteuropeiske unions parlamentariske forsamlings 46. sesjon, 2. del, i Paris foreligger søknad, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen. Søknaden gjelder permisjon for representantene Grethe Fossli, Ingvald Godal og Hallgeir H. Langeland i tiden fra og med 4. desember til og med 6. desember, for representantene Dag Danielsen, Odd Eriksen, Laila Kaland og Fridtjof Frank Gundersen i tiden fra og med 4. desember til og med 7. desember, og for representanten Finn Kristian Marthinsen i tiden fra og med 5. desember til og med 7. desember.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

  • For Akershus fylke: André Kvakkestad og Åge Tovan

  • For Buskerud fylke: Unni Hennum Lie

  • For Møre og Romsdal fylke: Kjell Terje Fevåg

  • For Nordland fylke: Bjørnar Olsen

  • For Oslo: Sissel Dagslet

  • For Rogaland fylke: Ingrid Fiskaa

  • For Telemark fylke: Gunn Marit Helgesen

  • 3. Åge Tovan og Kjell Terje Fevåg innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Grethe Fossli og Laila Kaland.

Presidenten: Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid, kl. 15.00, til dagens kart er ferdigbehandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.