Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 5. juni 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 

Sak nr. 8

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om særskilt melding fra Sivilombudsmannen (Stortingets ombudsmann for forvaltningen) om praktiseringen av offentlighetsloven i Lillehammer og Trondheim kommuner

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er:

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Vidar Kleppe på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Vidar Kleppe

  • forslag nr. 3, fra Gunnar Kvassheim på vegne av Venstre

Forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet og representanten Vidar Kleppe, er trukket.

Representanten Kvassheim har bedt om ordet.

Gunnar Kvassheim (V): I replikkvekslingen etter statsrådens innlegg gjorde hun det klart at hun ville gå langt i retning av å innfri intensjonene i det som er Venstres forslag. Jeg ber derfor om at forslaget blir omgjort til et oversendelsesforslag.

Presidenten: Forslag nr. 3, fra Gunnar Kvassheim på vegne av Venstre, er da foreslått omgjort til et oversendelsesforslag. Forslaget får da følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å iverksette en offensiv for en bedre praktisering av offentlighetsloven i statsforvaltningen og kommunesektoren.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Forslag nr. 2, fra Fremskrittspartiet og representanten Vidar Kleppe, lyder: «Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige lovforslag for å etablere et Offentlighetsombud og et Offentlighetsråd som skal føre tilsyn og kontroll med at offentlighetsloven etterleves etter bestemmelser og intensjoner.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og representanten Vidar Kleppe ble med 98 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.08.53)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 4: 1 (2000-2001) Særskilt melding fra Sivilombudsmannen (Stortingets ombudsmann for forvaltningen) om praktiseringen av offentlighetsloven i Lillehammer og Trondheim kommuner – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.