Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:66 S (2012-2013), Innst. 409 S (2012-2013)

  • Forslag nr. 1 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen avvikle støtteordningene til bygging av skogsbilveier, drift i vanskelig terreng og utplanting av fremmede treslag.

    Forslag nr. 2 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå hele skatte- og avgiftsregelverket for norsk petroleumsnæring, herunder leteboring og seismikk, med tanke på å fremme forslag om å fjerne miljøskadelig subsidiering.

    Forslag nr. 3 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utfase miljøgifter i produkter i tråd med Miljøgiftutvalgets anbefalinger.

    Forslag nr. 4 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre tiltak, merking og krav om sporbarhet, som begrenser bruk av palmeolje fra regnskogsområder.

    Forslag nr. 5 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen vurdere innføring av meldeplikt på hogst.

    Forslag nr. 6 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen vektlegge forpliktelsene i EUs vanndirektiv når vilkårsrevisjoner for utbygde vassdrag skal gjøres.

    Forslag nr. 7 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen innføre obligatoriske nasjonale retningslinjer for fylkesdelplaner for fornybar energiutbygging, slik at naturverdiene kartlegges og at det ikke bygges i områder med den mest sårbare naturen.

    Forslag nr. 8 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om innføring av et forbud mot petroleumsaktivitet i særlig produktive havområder og/eller i områder med svært sårbar marin flora og/eller fauna.

    Forslag nr. 9 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om innføring av forbud mot trål og snurpenot i sårbare fjordområder, inkludert alle områder som kan ha kaldtvannskorallrev og betydelige areal med svampsamfunn og sjøfjærkolonier mot aktiv trål og snurrevad.

    Forslag nr. 10 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å øke støtten til omlegging til økologisk drift og drift med mindre kunstgjødsel i landbruket.

    Forslag nr. 11 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en forbedret jordvernlov.

    Forslag nr. 12 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å øke norsk bistand til økologisk og annet bærekraftig landbruk i tråd med anbefalingene fra IAASTD (International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development) og FNs spesialrapportør for retten til mat.

    Forslag nr. 13 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utarbeide forskrifter som regulerer utenlandske treslag og innførsel og utsetting av introduserte organismer, som sikrer at potensielt farlige arter blir ulovlig å sette ut eller bruke.

    Forslag nr. 14 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utarbeide en svarteliste over arter som finnes naturlig i deler av landet, men som likevel er å regne som økologisk fremmede og uønskede i andre deler av landet.

    Forslag nr. 15 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å innføre forbud mot sjødeponi fra gruvevirksomhet.

    Forslag nr. 16 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sikre 10 pst. vern av den produktive skogen som reservater og nasjonalparker innen 2020, gjennom en målrettet opptrappingsplan for skogvernet fram mot 2020.

    Forslag nr. 17 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen oppdatere rødlisten for truede og utdøende arter hvert femte år.

    Forslag nr. 18 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen etablere en felles forvaltningsavtale mellom Norge, Sverige og Finland for å sikre levedyktige bestander av de fire store rovdyrene, både i Norge og Norden.

    Forslag nr. 19 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sikre at norsk bistand støtter opp under mottakerlandenes mulighet til å oppfylle sine forpliktelser under Konvensjonen om biologisk mangfold, inkludert urfolks spesielle rettigheter til medbestemmelse og tradisjonell kunnskap.

    Forslag nr. 20 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen hindre klimatiltak som skader naturmangfold.

    Forslag nr. 21 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om at nasjonal handlingsplan, som Norge er forpliktet til å utarbeide under Konvensjonen om biologisk mangfold, leveres innen 2015 og at den som et minimum tar inn i seg alle kjente avvik på de internasjonale målsettingene.

    Forslag nr. 22 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen bygge opp Artsdatabanken videre og øke grunnforskningen om arter og naturtypers utbredelse gjennom nye rødlister og svartelister.

    Forslag nr. 23 fra Tenden, Borghild på vegner av Venstre


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å etablere en støtteordning til utviklingsland som vil sette i verk konkrete tiltak for å oppfylle sine forpliktelser under Konvensjonen om biologisk mangfold.