Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Meld. St. 45 (2016-2017), Innst. 127 S (2017-2018)

  • Forslag nr. 44 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utrede organiseringen av avfallsbransjen, og i utredningen se på hele verdikjeden i sammenheng, fra innsamling til gjenvinning, og hvordan den kan organiseres på en måte som gir de beste løsningene for både samfunnsøkonomi og miljø. Det bør ses på ansvarsfordelinga mellom offentlig sektor og næringsliv, miljøkonsekvensene av manglende private investeringer, konsekvenser for lønns- og arbeidsvilkår i sektoren og hvordan kapasiteten for håndtering og gjenvinning må planlegges for framtida, ikke minst når avfallsmengdene risikerer å øke med befolkningsveksten.

    Forslag nr. 45 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen ta initiativ til en prøveordning med utlån av verktøy, musikkinstrumenter, leketøy eller andre ting på offentlige biblioteker, og komme tilbake til Stortinget med en evaluering av ordningen. Ordningen må foregå i minst ett år, på minst til biblioteker og det må inkluderes midler til promotering av ordningen for det enkelte bibliotek. Prøveordningen må trekke på erfaringene fra eksisterende ordninger som Tøyen Tool Pool, Verktøysbiblioteket på Trondheim folkebibliotek avd. Moholt, FRIGO (Friluftssentralen i Gamle Oslo), Tana biblioteks friluftsutstyrsutlån, Bergen Offentlige Biblioteks musikkutstyrsutlån og lignende.

    Forslag nr. 46 fra Norderhus, Else-May på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen utrede muligheten for å forlenge deponikapasiteten på Langøya utover 2022 og utrede alternativ håndtering av avfallet dersom nytt deponi ikke er klart når kapasiteten på Langøya er oppbrukt.