Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:158 S (2018-2019), Innst. 50 S (2019-2020)

  • Forslag nr. 5 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen legge frem en ordning som legger til rette for bompengerabatt til de med lav inntekt.

    Forslag nr. 6 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utrede den sosiale effekten av bompenger og ulike sosiale moderasjonsordninger, inkludert veiprisingsmodeller som tar hensyn til inntekt, og tilbakebetaling gjennom lavere skatt til de med gjennomsnittlige og lave inntekter, og komme tilbake til Stortinget på egnet vis.

    Forslag nr. 7 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sette i gang prøveprosjekt med gratis kollektivtransport for barn til og med det året de fyller 13 år, i områder med stor bompengebelastning.

    Forslag nr. 8 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen stanse store veiutbyggingsprosjekter finansiert av bompenger.

    Forslag nr. 9 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om kraftig økning av den statlige finansieringen av bymiljøpakkene og byvekstavtalene, og de særskilte tilskuddene til store kollektivprosjekter.

    Forslag nr. 10 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utarbeide et nytt system for finansiering av samferdselsprosjekter der finansiering av store offentlige veiprosjekter via bompenger ikke er mulig, og der prosjekter som øker trafikksikkerhet, sikrer trygg transport i distriktene og som reduserer de totale utslippene fra samferdselssektoren, prioriteres over kapasitetsøkende motorveiprosjekter. Dette legges fram i forbindelse med neste rullering av Nasjonal transportplan.