Skriftleg spørsmål fra Nils Kristen Sandtrøen (A) til landbruks- og matministeren

Dokument nr. 15:63 (2019-2020)
Innlevert: 11.10.2019
Sendt: 11.10.2019
Svart på: 18.10.2019 av landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad

Nils Kristen Sandtrøen (A)

Spørsmål

Nils Kristen Sandtrøen (A): Hvor stor andel av melkekyrenes proteinopptak kommer fra henholdsvis grovfôr, karbohydratråvare, raps og soya?

Grunngiving

Protein i fôr får mye oppmerksomhet i den offentlige debatten. Det som sjeldnere kommer fram er grasets avgjørende betydning som proteinkilde for storfe og det ytterligere potensialet. Prosjekter som Grovfôr 2020 har vist store muligheter for forbedret fôrkvalitet gjennom målrettet arbeid for god agronomi. Bruk av bedre og mer grovfôr er avgjørende i et helhetlig arbeid for å øke verdiskapingen på norske naturressurser og selvforsyningen, og dermed forbedre matsikkerheten for innbyggerne.

Olaug Vervik Bollestad (KrF)

Svar

Olaug Vervik Bollestad:

Svaret med tabell i pdf-format