Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Eierskapssaker vedrørende Raufoss ASA, NOAH Holding AS og Moxy Trucks AS

St.prp. nr. 39 (2002-2003), Innst. S. nr. 106 (2002-2003)

Vedtak 238

Stortinget ber Regjeringa om å leggje fram ei sak for Stortinget om betre forvaltning av det statlege eigarskapet og ein plan for å styrkje det private eigarskapet, jf. merknadene frå fleirtalet i Innst. S. nr. 264 (2001- 2002), slik at Stortinget kan handsama den i løpet av våren 2004.

Vedtak 239

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å slutte seg til styrets opplegg for salg av aktiviteter i Raufoss ASA til Euralcom B.V., på i hovedtrekk de vilkår det er redegjort for i proposisjonen.
Nærings- og handelsdepartementet gis videre fullmakt til å avvikle statens eierinteresser i det gjenværende Raufoss-selskapet.

Vedtak 240

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å slutte seg til styrets opplegg for salg av anlegget til NOAH Holding AS i Brevik, til Norcem AS, på i hovedtrekk de vilkår det er redegjort for i proposisjonen.
Nærings- og handelsdepartementet gis videre fullmakt til å redusere statens eierandel i NOAH Holding AS ned mot null; alternativt at hele eller deler av virksomheten på Langøya selges til private.

Vedtak 241

Nærings- og handelsdepartementet gis fullmakt til å forlenge garanti for en driftskreditt på 30 mill. kroner til Moxy Trucks AS. Garantifullmakten utløper 31. desember 2003.